## Defense Advisory Committee on Investigation, Prosecution, and Defense of Sexual Assault in the Armed Forces (DAC-IPAD)

### **32nd PUBLIC MEETING**

#### December 5-6, 2023

#### Location: General Gordon R. Sullivan Conference & Event Center 2425 Wilson Blvd, Arlington, VA 22201

Tuesday, December 5, 2023	Day 1	
9:30 a.m. – 11:30 a.m.	DAC-IPAD Subcommittee meetings9:30 a.m 10:30 a.m.Case Review Subcommittee Meeting10:30 a.m 11:30 a.m.Policy Subcommittee Meeting10:30 a.m 11:30 a.m.Special Projects Subcommittee Meeting	
11:30 a.m. – 12:15 p.m.	Lunch (45 minutes)	
12:15 p.m. – 2:30 p.m.	DAC-IPAD Administrative Session(2 hours, 15 minutes)Purpose: Overview of the agenda, read-ahead materials, and draftCommittee Reports	
2:30 p.m. – 2:40 p.m.	Break	
2:40 p.m. – 2:45 p.m.	<b>Welcome and Introduction to Public Meeting</b> Director: Pete Yob DFO: Dwight Sullivan	
2:45 p.m. – 3:45 p.m.	<ul> <li>DAC-IPAD Deliberations on the Draft Report on Randomizing Court-Martial Panel Member Selection (1 hour)</li> <li><u>Purpose</u>: Committee deliberations on the report supporting the DAC- IPAD's approved recommendations.</li> <li>Staff Attorneys: Ms. Terry Gallagher and Ms. Terri Saunders</li> </ul>	
3:45 p.m. – 4:45 p.m.	<ul> <li>DAC-IPAD Deliberations on the Draft Report on Sharing Information with Victims and their Counsel (1 hour)</li> <li>Purpose: Committee deliberations on the report supporting the DAC- IPAD's approved recommendations.</li> <li>Staff Attorneys: Ms. Eleanor Vuono, Ms. Meghan Peters</li> </ul>	

4:45 p.m. Public Meeting Day 1 Adjourned

# Defense Advisory Committee on Investigation, Prosecution, and Defense of Sexual Assault in the Armed Forces (DAC-IPAD)

## **32nd PUBLIC MEETING**

Wednesday, December 6, 2023	Day 2
8:45 a.m. – 9:00 a.m.	DAC-IPAD Administrative Session
9:00 a.m. – 9:05 a.m.	Welcome and Overview of Day 2 Director: Mr. Pete Yob DFO: Mr. Dwight Sullivan
9:05 a.m. – 10:25 a.m.	Panel Selection Study Update and Discussion(1 hour, 20 minutes)Speaker: Dr. William Wells, Professor, Department of Criminal
	<i>Justice and Criminology, Sam Houston State University</i> <u>Purpose</u> : To advise the Committee on the preliminary results of the panel selection study and to review the legal landscape for panel selection procedures that inform this study.
	Staff Attorneys: Ms. Kate Tagert and Ms. Nalini Gupta
10:25 a.m. – 11:15 a.m.	<b>Performance Metrics for the Offices of Special Trial Counsel</b> (50 minutes)
	<u>Purpose</u> : Staff briefing to summarize current proposals for assessing the implementation and performance of special trial counsel in all Services so that the DAC-IPAD can consider whether to study this topic.
	Staff Attorney: Ms. Nalini Gupta
11:15 a.m. – 11:30 a.m.	Break
11:30 a.m. – 11:45 a.m.	Special Projects Subcommittee Update (15 minutes) Staff Attorneys: Ms. Eleanor Vuono and Ms. Meghan Peters
11:45 a.m. – 12:00 p.m.	Policy Subcommittee Update         (15 minutes)         Staff Attorneys: Ms. Terry Gallagher and Ms. Terri Saunders
12:00 p.m. – 1:00 p.m.	Lunch
1:00 p.m. – 1:30 p.m.	Public Comment (30 Minutes)

## Defense Advisory Committee on Investigation, Prosecution, and Defense of Sexual Assault in the Armed Forces (DAC-IPAD)

## **32nd PUBLIC MEETING**

1:30 p.m. – 2:00 p.m.	Meeting Wrap-Up & Preview of Next Meeting (30 minutes) Director: Mr. Pete Yob DFO: Mr. Dwight Sullivan
	0

2:00 p.m.

Public Meeting Day 2 Adjourned